logo CSB Scoala Europeana

SCURT ISTORIC

Īn 1887, Administraţia Fondului Forestier din Bucovina înfiinţa cursul de instrucţie pentru pădurari la Frătăuţii Noi, transferat apoi la Codrii Cosminului, până la primul razboi mondial. Pe data de 7 Februarie 1921, la Rădăuţi, acelaşi for reînfiinţează "Şcoala Silvică Inferioară", care se transformă în 1925 în "Şcoala de Brigadieri Silvici". În 1954, şcoala este tranferată la Câmpulung, care din 1948 devenise pentru câţiva ani un mare centru de învăţământ silvic, în care funcţiona Institutul de Silvicultură de Exploatare, Prelucrare şi Transportul Lemnului şi Şcoala Medie Tehnică pentru exploatarea şi industrializarea lemnului (1948 - 1953), comasându-se cu Şcoala Medie Tehnică, care fusese transferată, cu un an înainte, de la Roznov la Câmpulung. Iată deci, anul de referinţă al începutului învăţământului silvic preuniversitar în Câmpulung Moldovenesc este 1953.

     Între 1954 - 1966, functionează o Scoala Tehnica de Maistri Silvici de exploatare si transport forestier si una profesionala de padurari si maistri utilaje. Anul 1966 aduce cu sine formarea unui grup scolar forestier prin unirea acestor scoli si infiintarea Liceului Industrial Forestier, care se comaseaza si se transforma in Liceul Silvic dupa 4 ani in care functioneaza si o scoala profesionala de padurari.

     In 1960 - 1971 a functionat la Campulung si Scoala Tehnica Postliceala. Statistici citate de R. Ichim - 1988, arata ca intre 1948 - 1981 au absolvit la Campulung Moldovenesc 4506 elevi si studenti (doua promotii de ingineri si 112 absolventi) plus cca. 1500 absolventi de cursuri de scurta durata pentru specializari diverse in domeniul forestier.

      Date furnizate de E. Ichim, la nivelul anului 1982, aratau ca peste 100 de absolventi ai Liceului Silvic din Campulung Moldovenesc terminasera sau urmau cursurile Facultatii de Silvicultura din Brasov, iar la ora actuala numarul acestora depaseste cu mult 800 de absolventi.

   In anul 1992 scoala primeste  denumirea de Grup Scolar Silvic, iar în anul 2008 primeste denumirea de Colegiul Silvic "Bucovina", care in prezent scolarizeaza un numar de aproximativ 1000 de elevi, angajati in diverse forme de invatamant: liceal (profil silvic si economic), postliceal si tehnic. In perspectiva unei silviculturi fara frontiere, Grupul Scolar Silvic a scolarizat si elevi de pe malul drept al Prutului, cu convingerea ca frontierele dintre tari pot fi invinse si prin intermediul unor astfel de activitati.

    Pentru educarea si formarea tinerei generatii este disponibil un corp profesoral alcatuit din profesori si ingineri dornici de perfectiune si afirmare, de un personal didactic auxiliar si administrativ corespunzator cerintelor actuale si, mai ales, de o baza didactico - materiala bine dotata: doua cladiri cu spatii destinate desfasurarii cursurilor - 24 sali de curs, opt cabinete, trei laboratoare (chimie, fizica, biologie), doua cabinete de informatica dotate cu calculatoare si acces la Internet, un cabinet multimedia, o sala de lectura cu 40 de locuri, biblioteca (26902 volume), un cabinet medical, trei ateliere, sala de festivitati, sala si teren de sport, doua internate (200 locuri/schimb), parc dentrologic, poligon pentru conducerea tractorului, un camion, un tractor si doua masini pentru Scoala de soferi.

    Prin programul Phare - TVET 2004 - 2006, de reabilitare a invatamantului profesional si tehnic, in scoala noastra s-au infiintat cabinete si laboratoare adecvate profilelor noi ale liceului.

    Scoala este situata intr-o zona forestiera, unde silvicultura reprezinta o ocupatie dintre cele mai importante, fapt reliefat de amplasarea in zona a unor institutii de profil: Statiunea Experimentala de Cultura a Molidului, Ocoalele Silvice: Pojorita, Vama, Frasin, Breaza si Directia Silvica Suceava.